کارگاه صدرنگ
Song At Midnight 1937 قابلیت پخش عمومی : بله

Song at Midnight 1937

کارگردان Weibang Ma-Xu
نویسنده Gaston Leroux, Weibang Ma-Xu
زمان 113
کشور چین
ژانر درام، ترسناک، عاشقانه

10 / 6.5

امتیاز
imdb

10 / 7.2

امتیاز
ما

خلاصه فیلم

پسر جوانی که به تازگی وارد اپرای چین شده است، با شبح اپرا ملاقات می کند. شبح که از این پسر جوان خوشش آمده، داستان زندگی اش را برای او تعریف می کند و او را در خوانندگی کمک می کند. شبح در جوانی عاشق دختری بود. به خاطر مضامین سیاسی آوازهایش مورد خشم مردی قدرتمند قرار گرفت و روی صورتش اسید پاشیده شد. او از ترس ناراحتی معشوقش دیگر با او ملاقات نکرد و دختر نیز به حالتی جنون آمیز افسرده شد. شبح برای همیشه در اپرا ماند و تنها از انقلاب های مردمی حمایت مخفیانه کرد. اکنون شبح از پسر می خواهد به ملاقات معشوقش برود و به نوعی با او ارتباط برقرار کند. در این تنگنا یک درگیری خونین رخ می دهد. مرد قدرتمند معشوق پسر را می کشد، شبح هم مرد قدرتمند را می کشد و خودش توسط مردم محاصره می شود و برای فرار از آتش خود را به دریا می افکند. در نهایت پسر جوان همراه معشوقه شبح می شود.

مشاهده بیشتر

لیست بازیگران

نام شخصیت
Menghe Gu
Ping Hu Li Xiaoxia
Shan Jin Song Dangping
Chau-Shui Yee Sun Xiaoou
Wenzhu Zhou
Menghe Gu

گالری تصاویر و ویدئو


Song at Midnight 1937
1
Song at Midnight 1937
2
Song at Midnight 1937
3
Song at Midnight 1937
4
Song at Midnight 1937
5
Song at Midnight 1937
6
Song at Midnight (1937) Acid
Song at Midnight (1937) Suspension and Freak
Song at Midnight (1937) Song
Song at Midnight (1937) Song and Shadow
Song at Midnight (1937) Face Suspension
Song at Midnight (1937) Rain
Song at Midnight (1937) The end
Song at Midnight (1937) Phantom's Death
Song at Midnight (1937) Expressionism
Song at Midnight (1937) Death Reaction
Song at Midnight 1937
Song at Midnight 1937
Song at Midnight 1937
Song at Midnight 1937
Song at Midnight 1937
Song at Midnight 1937
1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10

نقد فیلم آواز در نیمه شب

فیلم «آواز در نیمه شب» (Song At Midnight) به عنوان اولین فیلم ژانر وحشت کشور چین، اقتباسی غیروفادار به رمان مشهور شبح اپرا ولی تقلیدی وفادار از فیلم های ژانر وحشت آمریکایی (کمپانی یونیورسال) مانند فیلم دراکولا است. کیفیت پایین فیلم در بخش فیلمبرداری، صداگذاری و نورپردازی تا حدودی مربوط به سال تولید فیلم (1937) و عدم وجود تکنولوژی پیشرفته است، اما از طرف دیگر در مقایسه با فیلم های هم سال خود در دیگر کشورهای پیشرفته دنیا، از ضعف مفرطی برخوردار است. این کیفیت تنها به نوع فیلمبرداری و صداگذاری محدود نمی شود، باران مصنوعی و شلیک مصنوعی نیز نشانه ای از سرمایه گذاری کم روی این فیلم است. گرچه کیفیت ساخت در قضاوت نهایی تاثیرگذار است، اما نمی توان از توانایی هنری و قدرت ساخت کارگردان صرف نظر کرد. گریم شبح نسبت به بودجه سینمایی و زمانه کارگردان بسیار تاثیرگذار است. کادرهای استثنایی و حرکت های به موقع دوربین در بعضی مواقع بسیار چشمگیر و گاهی یادآور فیلم های اکسپرسیونیستی است. به عنوان مثال صحنه انتهایی فیلم که پسر جوان و معشوق شبح در آغوش یکدیگر هستند، یادآور صحنه مشهور فیلم تایتانیک است. با این وجود جداشدگی این صحنه از شرایط مکانی و زمانی و تبدیل شدن آن به صحنه ای رویایی و غیرواقعی به نظر چندان قابل توجیه نمی آید. یکی از نقاط ضعف جدی فیلم عدم وجود هماهنگی در سرعت فیلم است. بعضی صحنه ها با سرعت کافی بیانگر داستان است (مانند اسیدپاشی)، اما در صحنه های دیگر (آوازهای ابتدای فیلم) بسیار کند شده و بیننده را کسل می کند. همچنین گاف های زیادی در ساخت و منطق فیلم وجود دارد: تعقیب و گریز مردم و شبح گاهی در شب و گاهی در روز است (1:52:00)، پسر جوان به شبح کمک نمی کند و نزد معشوقش می ماند، مردم با خشمی غریب شبح را به آتش می کشند.

با وجود آنکه کیفیت پایین فیلمبرداری امکان قضاوت درباره بازی های دقیق (مثل بازی با صورت) را سلب می کند، بازیگران این فیلم (Song At Midnight) اغلب بازی قابل قبولی از خود به نمایش گذاشته اند. پسر خواننده نقش عاشقی دلسوز و شاگردی قدرشناس را به خوبی به نمایش می گذارد. با این وجود گاهی بازی او از حالت نرم خود خارج شده و جلوه ها تصنعی و رسمی به خود می گیرد. معشوق شبح گاهی اوقات در بازی اغراق می کند و نحوه غش کردن و ناراحتی او تا حدودی تصنعی به نظر می رسد. با این وجود شبح به عنوان نقش اول فیلم بازی قابل قبولی را از خود به نمایش می گذارد. در کل بازیگران تا حدودی تئاتری و غیرواقعی بازی می کنند که شاید به خاطر سبک فیلم سازی دهه 40 چین باشد. این همه را باید در شرایط زمانی خاص چین در نظر گرفت. دهه چهل میلادی صنعت سینما هنوز چندان گسترش نیافته بود و همچنین آغاز جنگ بین کشور چین و ژاپن است. در این خلال بازیگران این فیلم (Song At Midnight) جز شخصیت شبح بازیگرانی غیرحرفه ای بودند که در حد حرفه ای ایفای نقش کردند.

مضامین آزادی خواهانه و مبارزه جویانه در فیلم (Song At Midnight) بسیار زیاد است .این مضامین نه به نحوی اغراق آمیز بلکه قابل درک درآمده است. همچنین نویسنده و کارگردان به خوبی داستان شبح اپرا را بومی ساخته و مضامین کشور خود را با آن مخلوط کرده است (ارجاعات متن نمایشنامه به اتفاقی در قرن 11 چین است که در دوره جینگ کانگ سلسله سانگ که تا آن موقع بر تمام چین حاکم بود در شمال شکست خورد و به جنوب رانده شدند). فیلم در ژانر وحشت چندان اثر خاطره انگیزی نیست ولی به نظر می رسد از نقطه نظر یک درام عاشقانه قدرت خوبی برای انتقال مفاهیم دارد. دیالوگ های این فیلم (Song At Midnight) نیز همانند سرعت آن چندان متوازن پیش نمی روند. در بعضی مواقع متن ها متنوع و غنی است و گاهی اوقات صحنه ای خاص بدون دیالوگ و یا حتی با دیالوگ هایی تکراری و ساده پشت سرگذاشته می شود. گاهی اوقات دیالوگ ها (خصوصا دیالوگ های عاشقانه کم مایه و رو هستند). در ضمن به نظر می رسد شخصیت بازیگران در نگارش متن آنها چندان اثری ندارد (دیالوگ ها همگی یکدست است) که ممکن است ناشی از جامعه یکدست و فرهنگ خاص کشور چین باشد.

نقاط قوت:

  • زاویه ­های دوربین قوی
  • فیملنامه اقتباسی

نقاط ضعف:

  • کیفیت بسیار پایین ساخت
  • سرعت نامتقارن

دیالوگ های ماندگار

  • Sun: The fish can also make a wave.
  • Sun: Younger sister Xia, see the day is quickly bright, brightness will come.

جوایز

جوایزی برای این فیلم ثبت نشده است .

عنوان جایزه برنده کاندید

نظرات

Song At Midnight 1937 قابلیت پخش عمومی : بله
مشاهده پرونده مربوطه