کارگاه صدرنگ
کارگاه صدرنگ

بازسازی واقعیت در فیلم ها

1-Bohemian-Rhapsody-1985
2-Bohemian-Rhapsody-1985
Real-Tanya-Classifilm
Movie-Tanya-Classifilm
Stan-and-Ollie-Real-Classifilm-1
Stan-and-Ollie-Movie-Classifilm-1
Real-Steve-Jobs-presentation-1984
Movie-Jobs-2013
1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8

توضیحات

فیلمسازی به خودی خود هنری ظریف است که در آن توجه به جزئیات از اهمیت بالایی برخوردار است. کارگردان ها، بازیگران و دیگر عوامل فیلم تمام تلاش خود را می کنند تا با توجه به جزئیات محیطی و حرکت بازیگران بهترین نمایش را به اجرا بگذارند. اما در بیشتر فیلم ها هنرمندان این آزادی عمل را دارند تا داستان را به نحوی که دوست دارند اجرا کنند. گاهی یک بازیگر یا یک کارگردان تشخیص می دهند که اجرای این سکانس با حرکاتی خاص، یا با گریمی خاص، یا با میزانسنی خاص اثر بهتری بر روی مخاطب دارد. اما فیلم های دیگری وجود دارند که کارگردان تصمیم می گیرد یک یا چند سکانس را دقیقا مطابق واقعیت بازسازی کند. مثلا اگر کارگردانی بخواهد صحنه به یادمادنی گل خداداد عزیزی به استرالیا در انتخابی جام جهانی 1998 را بازسازی کند، باید به جزئیات حرکت مهاجم ایران، دروازه بان استرالیا و دیگر بازیکنان توجه کند. همچنین یک کارگردان خوب باید به تماشاچیان و استادیوم، صدای سکانس و دیگر جزئیات نیز توجه بسیار کند. دقت به این مسائل باعث می شود که بازسازی واقعیت در آن سکانس به یک پروژه دشوار تبدیل شود.

در این پست صدرنگ تصمیم داریم برخی از بهترین بازسازی های واقعیت را به معرض مقایسه بگذاریم. در این پست ابتدا کلیپ واقعی را نمایش می دهیم و سپس سکانس ساخته شده از آن را نشان می دهیم. این دو ویدیو (واقعیت و بازسازی) را به چند دلیل روی هم در یک قاب قرار ندادیم. اول آنکه به نظر ما توجه به صدا نیز از اهمیت بالایی برخوردار است در حالی که اگر دو کلیپ را با هم نمایش دهیم لاجرم باید صدای یکی را پخش کنیم. دوم آنکه اگر بیننده هر دو ویدیو را در یک قاب ببیند مجبور است مدام از یک کادر به کادر دیگر بنگرد و این مساله سبب می شود که تمرکز از بین برود و احتمالا بخشی از جزئیات دیده نشود. لذا پیشنهاد ما آن است که ابتدا یک بار کلیپ واقعی را ببینید، سپس فیلم را ببینید و سپس مجددا واقعیت را ببینید و سپس مجددا فیلم را ببینید و این کار را ادامه دهید تا ظرایف این بازسازی را درک کنید. من لذت بردم، امیدوارم شما هم لذت ببرید.

توجه کنید که فیلم های بازسازی واقعیت اغلب داستان زندگی شخصیت های تاثیرگذار تاریخ هستند. به همین خاطر می توان گفت سکانس های بازسازی مرز بین فیلم های داستانی و فیلم های مستند هستند. توجه به این نکته سبب می شود، دلیل کارگردان ها را برای اجرای دقیق این سکانس ها متوجه شویم. در واقع آنها می خواهند یک سکانس مستند را در یک فیلم داستانی بگنجانند و این بسیار دشوار است.

نظرات