کارگاه صدرنگ
کارگاه صدرنگ

سکانس های ابتدایی تاثیرگذار و دلیل آن

سکانس های ابتدایی تاثیرگذار و دلیل آن
First-Scene-1-Apocalypse-Now
First-scene-2-little-miss-sunshine
First-Scene-3-Clockwise-Orange
First-Scene-4-Godfather
First-Scene-5-Reservoir-Dog
سکانس های ابتدایی تاثیرگذار و دلیل آن
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

توضیحات

در این پست صدرنگ قصد دارم چندی از مهمترین و تاثیرگذارترین سکانس های ابتدایی فیلم های سینمایی را به همراه دلایل اهمیت شان نشان دهم. به طور خلاصه سکانس های ابتدایی در صورتی تاثیرگذار و برجسته هستند که بیننده را به راحتی وارد دنیای فیلم کنند: یا با معرفی شخصیت، یا هدف فیلم یا معرفی پیش فرض های داستان.

مسلما لیست زیر کامل نیست، لطفا اگر مورد دیگری به ذهنتان رسید با من در میان بگذارید. لیست فیلم ها و دلیل اهمیت سکانس ابتدایی آنها از این قرار است:

1- اینک آخر الزمان (1979) – این پایان است: تصاویر تاثیرگذار به همراه صدای پره های هلی کوپتر که جنگلی را به آتش می کشد. کاپولا (کارگردان) مگاتیو این فیلم را به صورت تصادفی در سطل زباله یافت. (نمونه یک سکانس بداهه)

2- خانم سانشاین کوچولو (2006): قهرمان فیلم به تلویزیون نگاه می کند و آینده خود را تصور می کند. او مصمم می شود که به هدفی برسد. در سکانسی کوتاه داستان برای ما آغاز می شود.

3- پرتقال کوکی (1971): در یک زوم اوت طولانی و بدون کلام متوجه ویژگی های شرارت انگیز قهرمان های فیلم می شویم. از طرف دیگر نگاه خیره بازیگر به دوربین به نوعی ما را خطاب می کند.

4- پدرخوانده 1 (1972): از زاویه دید قهرمان فیلم به عجز و لابه یک ارباب رجوع می نگریم. شخصیت پدرخوانده در این سکانس با ویژگی تکبر و آرامش و در مقابل ضعف دیگران ترسیم می شود.

5- سگ های انباری (1992): سکانسی طولانی از صحبت شخصیت های داستان در حالی که دوربین به دور میز می چرخد: در این سکانس نه تنها با باورها و جرئیات شخصیتی آنها آشنا می شویم بلکه تنش بین برخی از آنها را نیز حس می کنیم. تارانتینو در انتهای فیلم از این سکانس برداشت می کند.

 

نظرات