کارگاه صدرنگ
Margin Call (2011) Poster Classifilm.com قابلیت پخش عمومی : بله

Margin Call 2011

کارگردان J.C. Chandor
نویسنده J.C. Chandor
زمان 107
کشور آمریکا
ژانر درام، هیجانی

10 / 7.1

امتیاز
imdb

10 / 6.3

امتیاز
ما

خلاصه فیلم

این فیلم روایتی 24 ساعته از تصمیمات و اقدامات مدیران یک موسسه سرمایه گذاری پس از رکود بزرگ اقتصادی در آمریکا است. داستان از جایی آغاز می شود که بیشتر کارمندان یک موسسه مالی به خاطر مشکلات شرکت باید اخراج شوند. در میان افراد اخراجی مسئول بخش مدیریت بحران شرکت نیز حضور دارد. او در میانه تحقیقی حیاتی در مورد ضررهای اخیر شرکت است که در ضرب الاجلی چند دقیقه ای از شرکت اخراج می شود. او در آخرین لحظه نتیجه تحقیقات خود را به پیتر که یکی از کارمندانش است می دهد و از او می خواهد که مواظب آن باشد. پیتر با تمام کردن محاسبات رئیسش متوجه سقوط ارزش شرکت در چند روز اخیر می شود. بخش اصلی فیلم در مورد تصمیماتی است که مدیران باید در مورد این شکست مفتضحانه بگیرند. آنها باید هر چه سریعتر جلوی ضرر بیشتر را بگیرند.

مشاهده بیشتر

لیست بازیگران

نام شخصیت
Kevin Spacey Sam Rogers
Paul Bettany Will Emerson
Jeremy Irons John Tuld
Zachary Quinto Peter Sullivan
Penn Badgley Seth Bregman
Simon Baker Jared Cohen
Mary McDonnell Mary Rogers
Demi Moore Sarah Robertson
Stanley Tucci Eric Dale
Susan Blackwell Lauren Bratberg

گالری تصاویر و ویدئو


Margin Call 2011
1
Margin Call 2011
2
Margin Call 2011
3
Margin Call 2011
4
Margin Call 2011
5
Margin Call 2011
6
Margin Call 2011
7
People Are Nothing (2011) Margin Call
Fantastic Music Empty Workplace (2011) Margin Call
Making Suspension (2011) Margin Call1
Poor Sam (2011) Margin Call
Margin Call 2011
Margin Call 2011
Margin Call 2011
Margin Call 2011
Margin Call 2011
Margin Call 2011
Margin Call 2011
1/4
2/4
3/4
4/4

نقد فیلم وجه تضمین

فیلم «وجه تضمین» (Margin Call) اولین فیلم بلند سینمایی آقای چندور است. او در اولین تجربه خود از بازیگر شاخصی همچون کوین استیسی استفاده می کند و فیلمنامه قدرتمندش او را در این هدف کمک می کند. به همین خاطر استقبال منتقدان سینمایی از تولید این فیلم بسیار چشمگیر است، به نحوی که منتقد نشریه نیویورکر آقای دیوید دنبی در توصیفی اغراق آمیز می گوید «فیلم وجه تضمین یکی از قوی ترین فیلم های آمریکایی سال و بی شک بهترین فیلم ساخته شده در موضوع وال استریت است». بخش بزرگی از تحسین های این فیلم به خاطر نقد هوشمندانه و حزن آمیز فیلم نسبت به اقتصاد بیمار آمریکا است. در واقع مشکل، عمیق تر از شکست یک شرکت یا حتی سقوط اقتصاد آمریکا است. فیلم با کمال آرامش افتضاحی را به تصویر می کشد که دامنه اش بسیاری از مردم آمریکا را در بر خواهد گرفت و مدیران تنها به فکر نجات خود و سرمایه شان هستند. تنها هدف و فلسفه یک شرکت مالی در نظام اقتصادی، سودآوری و جلوگیری از ضرر بیشتر است، حتی اگر رسیدن به این هدف نیازمند قربانی کردن تمام مردم باشد. البته حرص و طمع شخصی نیز این جریان غیرانسانی را تشدید می کند. ویل امرسون مدیر میانی شرکت به راحتی از درآمد هنگفت خود سخن می گوید و ابایی ندارد از اینکه به کارمند وفادارش بگوید امشب اخراج خواهی شد. او نسبت به جایگاه خود در اینجا یا جای دیگر مطمئن است. از سوی دیگر سَم راجرز از مدیران ارشد شرکت که کورسویی از انسانیت در او دیده می شود، در انتهای فیلم اذعان می کند که به خاطر پول حاضر است به همکاری اش در این بازی متقلبانه ادامه دهد. او پیش از این نیز در تصمیمی حیاتی بین ورشکستگی شرکت یا فریب دادن مشتریان گزینه دوم را انتخاب کرده بود.

کارگردان فیلم آقای چندور با هوشمندی این فاجعه عمیق را بسیار ظریف و آرام همچون یک روایت عاشقانه به تصویر می کشد. هیجان و حرکت کمتر در طول فیلم دیده می شود و دیالوگ ها عمیق و آرام بیان می شوند. گویی فساد و ظلم به قدری بزرگ و نهادینه است که همگی آن را پذیرفته ایم و شادانه در آن زندگی می کنیم. این آرامش به قدری تیره و تنفربرانگیز است که راجر ابرت معتقد است «تنها موجود دوست داشتنی این فیلم سگ آقای سم است». اما از سوی دیگر همین آرامش «وجه تضمین» (Margin Call) خصوصا در نیمه اول فیلم باعث کسالت بیننده و کم رمقی داستان می شود. پیش از این شاهد فیلم های دیگری بوده ایم که گرچه مضامین عمیق اقتصادی داشتند و از حرکت و هیجان خبری نبود، ولی نوع حرکت بازیگران و دیالوگ های آتشین آنها جریان فیلم را به حرکت وا می داشت. به طور ویژه کمبود موسیقی در برخی سکانس ها به شدت به چشم می آید و سرعت فیلم را کندتر می کند. محدودیت لوکیشن نیز این مساله را تشدید می کند. بیشتر فیلم در فضای بسته اجرا می شود و کمتر شاهد لانگ شات یا نماهای بزرگ یا عمیق هستیم.

بازیگران فیلم «وجه تضمین» (Margin Call) در کل نمره قابل قبولی کسب می کنند. به طور ویژه باید به بازی کوین استیسی در نقش سم اشاره کرد که درگیری روحی شخصیت را به خوبی بازی می کند. احساسات او نسبت به سگ بیمارش به خوبی به نمایش درآمده و ترکیب احساسات به گونه ای است که در انتهای فیلم بینندگان نسبت به او تاحدودی احساس ترحم می کنند. بازیگران دیگر از جمله جزمی آیرونز در نقش مدیر عامل موسسه، هر یک نسبتا اجرای خوبی دارند. با این وجود عدم شخصیت پردازی کافی (شخصیت ها عمیق و باسابقه نیستند) به بازیگران اجازه مانور بیشتر را نمی دهد. در واقع بیننده نمی تواند به خوبی احساسات سارا رابرتسون را درک کند. او یکی از مدیران ارشد شرکت است و باید تمام تقصیرها به گردن او بیافتد. اما ناراحتی او چندان واضح نیست و بیشتر نوعی افسردگی را در چهره او می بینیم. ما هیچ پیش زمینه ای از شخصیت او (همانند بسیاری دیگر از شخصیت ها) نداریم و نمی توانیم عمق ناراحتی او را درک کنیم. ما به خوبی نمی توانیم در مورد شخصیت او قضاوت کنیم و لذا نمی توانیم با احساسات او همراه شویم.

فیلمنامه «وجه تضمین» (Margin Call) بسیار هوشمندانه و دقیق نگاشته شده است. بسیاری از منتقدان معتقدند فیلم وجه تضمین به خوبی از دام یک ملودارم تکراری گریخته است. این فیلم بسیار واقع بینانه و آرام حرص و طمع انسان ها در یک سیستم غلط را به نمایش می کشد. یکی از نقاط قوت فیلمنامه این است که بیننده نیازی به درک مفاهیم پیچیده اقتصادی ندارد. جالب است که هر چه مدیران ارشدتر به صحنه فیلم وارد می شوند، توضیحات ساده تر و کودکانه تری از مشکل پیش آمده طلب می کنند. اما صادقانه باید بگویم حتی پس از ارائه ساده ترین توضیحات، نگارنده این سطور همچنان مشکل اصلی موسسه را متوجه نشده است (البته وقتی فهمیدم من در این حس تنها نیستم و سونیا سرکا نیز مساله را کامل متوجه نشده است، کمی آرام شدم.). اما این مساله هیچ اهمیتی ندارد. چرا که فیلم به ما نشان می دهد که عمق فاجعه تا چه حد است و راهکار مدیران برای برون رفت از این مشکل چگونه است. باید اذعان کرد که فیلم بیش از حد بر پایه فیلمنامه استوار است و دیالوگ ها تا حدی برای فیلم سنگین هستند. این بدان معناست که نسبت کلام و بازی بازیگران در حد تعادل نیست و همین مساله باعث کسل کننده شدن این فیلم است. فیلم وجه تضمین زیباست اما اگر می خواهید خستگی روز را برطرف کنید و فیلمی لذت بخش ببینید، آن را به شما توصیه نمی کنیم.

دیالوگ های ماندگار

  • John Tuld: There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat.
  • John Tuld: So, what you're telling me, is that the music is about to stop, and we're going to be left holding the biggest bag of odorous excrement ever assembled in the history of capitalism.
    Peter Sullivan: Sir, I not sure that I would put it that way, but let me clarify using your analogy. What this model shows is the music, so to speak, just slowing. If the music were to stop, as you put it, then this model wouldn't even be close to that scenario. It would be considerably worse.
    John Tuld: Let me tell you something, Mr. Sullivan. Do you care to know why I'm in this chair with you all? I mean, why I earn the big bucks.
    Peter Sullivan: Yes.
    John Tuld: I'm here for one reason and one reason alone. I'm here to guess what the music might do a week, a month, a year from now. That's it. Nothing more. And standing here tonight, I'm afraid that I don't hear - a - thing. Just... silence.

جوایز

عنوان جایزه برنده کاندید
اسکار (2012) بهترین فیلمنامه غیراقتباسی
J.C. Chandor
جشنواره بین المللی فیلم برلین (2011) خرس طلای بهترین فیلم
J.C. Chandor
جوایز دیگر 8 جایزه 22 نامزدی

نظرات

Margin Call (2011) Poster Classifilm.com قابلیت پخش عمومی : بله
مشاهده پرونده مربوطه