کارگاه صدرنگ
پوستر فیلم «بچه جسور» Bold Native (2010) Classifilm.com قابلیت پخش عمومی : بله

Bold Native 2010

کارگردان Denis Henry Hennelly
نویسنده Denis Henry Hennelly
زمان 105
کشور آمریکا
ژانر اکشن، ماجراجویی

10 / 7.0

امتیاز
imdb

10 / 6.2

امتیاز
ما

خلاصه فیلم

چارلی از خانواده پولدار خود جدا شده و در خط مقدم مبارزه برای آزادی حیوانات است. تیم چارلی در آخرین پروژه خود قصد دارد به سی و پنج کارخانه، آزمایشگاه یا تولیدی که در آن حیوانات مورد شکنجه قرار می گیرند حمله کند. اما پلیس آمریکا (FBI) آنها را تروریست خوانده و قصد دارد مانع عملیات آنها بشود. پدر چارلی با تلاش بسیار محل اختفای او را پیدا می کند و قصد دارد مانع او در انجام ماموریتش شود. اما دستگیری چارلی و دوستانش مانع اجرای عملیات های سرار کشور یا توقف این جنبش نیست.

مشاهده بیشتر

لیست بازیگران

نام شخصیت
Joaquin Pastor Charlie Cranehill
Randolph Mantooth Dad
Sheila Vand Sonja
Matt Shea Karl
Kristine Louise Riley
Tonya Kay I Rock
Ursula Whittaker Nicole
Jessica Hagan Jane
Jaime Andrews Agent Burke
Aflamu Johnson Agent Johnson

گالری تصاویر و ویدئو


Bold Native 2010
1
Bold Native 2010
4
Bold Native 2010
2
Bold Native 2010
5
Bold Native 2010
3
Actions for Animal Freedom (2010) Bold Native
Argument (2010) Bold Native
Dad betrays (2010) Bold Native
Final Decision (2010) Bold Native
Animal torture (2010) Bold Native
Bold Native 2010
Bold Native 2010
Bold Native 2010
Bold Native 2010
Bold Native 2010
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

نقد فیلم بچه جسور

فیلم «بچه جسور» (Bold Native) هم از لحاظ ساخت و هم محتوا با بیشتر فیلم های سینمایی دیگر تفاوتی عمده دارد. از لحاظ محتوایی خلاف جریان اجتماعی حرکت می کند و زندگی و اهداف کسانی را به تصویر می کشد که قاعدتا توسط سیستم های حکومتی مورد طرد و تعقیب قضایی هستند. برخی معتقدند «بچه جسور» اولین فیلم داستانی ساخته شده درباره اعضای جبهه آزادی حیوانات (ALF) است. کارگردان این فیلم (دنیس هنری هنلی) در مصاحبه ای از تلاش های نافرجام خود برای کسب اعتماد تولیدکنندگان و توزیع کنندگان گفته است: «ما در ابتدا تلاش کردیم که سرمایه گذاری برای فیلم پیدا کنیم، اما چون موفق نبودیم، از خودمان هزینه کردیم. بخشی از اینکه چرا این کار 8 سال طول کشید همین است… همچنین ما تلاش کردیم راه های متداول را برای توزیع فیلم طی کنیم، واضح است که شبکه های توزیع مایل به سرمایه گذاری رو فیملسازان مستقلی نیستند که مردم را به چالش می کشند. آنها مطالبی را که از لحاظ جنسی یا خشونت تکان دهنده باشد می پذیرند، اما به کارهایی که اخلاقیات و رفتارها را به چالش می کشد علاقه ای ندارند». تنها راه پیش رو برای عوامل این فیلم آن بود که به صورت رایگان اثر خود را در اینترنت منتشر کنند. اما همین انتشار محدود توانست نظر بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کند. مسلما نباید انتظار جوایز جشنواره ای داشت یا نباید انتظار داشت منتقدان مشهور سینما درباره این فیلم حرفی بزنند، چرا که اصولا نباید این نوع فیلم ها برجسته شوند. در واقع در دنیایی زندگی می کنیم که آزادی بیان به میزان زیادی کسب شده است، اما سرمایه داری به قدری فربه شده که اجازه شنیده شدن صداهای مخالف را نمی دهد.

باید اعتراف کرد فیلم «بچه جسور» (Bold Native) از لحاظ فنی نیز با روال عادی فیلم های داستانی سینما تفاوت دارد. استفاده از زوم های زیاد و دوربین روی دست سبک فیلم را به روایت های مستند نزدیک تر می کند. علاوه بر این استفاده از تصاویر واقعی در میانه فیلم بیننده را مجب می کند که با فیلمی واقعی/داستانی روبرو است. بنده چندین بار تلاش کردم تا نام ها یا عناوین را در اینترنت جست و جو کنم تا شاید به افرادی واقعی برسم. البته عوامل فیلم در چنین مساله ای عمد داشته اند و دلیل آنها کاملا قانع کننده است. آنها می خواهند بر تلخ بودن واقعیتی که هر روز بر ما می گذرد تاکید کنند. در عین حال داستانِ فیلم بسیار پرکشش و جذاب است و شخصیت های فیلم به اندازه کافی پخته هستند. البته از یک فیلم مستقل با بودجه بسیار اندک و عوامل دوستانه انتظار یک شاهکار هنری نداریم، ولی به راحتی می توان ادعا کرد حاصل کار از بسیاری آثار معمول سینمای آمریکا و جهان بهتر است.

آنچه فیلم «بچه جسور» (Bold Native) ادعای آن را دارد و به نظر من تا حدود زیادی به آن دست یافته است، به چالش کشیدن باورهای اخلاقی بینندگان در خصوص حقوق حیوانات است. کسی مثل من که تقریبا هر روز گوشت حیوانات را می خورم، با موضعی منفی و مشکوک شروع به دیدن فیلم کردم. احتمالا با خودم می گفتم «حیوانات برای انسان ها خلق شده اند» یا یکی از وظایف/کمالات آنها «خوردن شدن توسط انسان ها» است. اما در انتهای فیلم به راحتی این باورهای ساده لوحانه من دست خوش تغییر شدند. من گیاه خوار نشدم، اما احساس کردم که غذا خوردن من چگونه توسط کمپانی های بزرگ غذاسازی مورد سواستفاده قرار می گیرد و چگونه تعداد زیادی حیوان هر روز برای پر کردن جیب سودجویان سلاخی و شکنجه می شوند. من راضی به این کارها نیستم. اما بدتر از این هنگامی است که متوجه شدن تمام این اتفاقات در آرامش کامل و بدون صدا و در اختفای کامل رسانه ها انجام می شود. در یکی از دیالوگ های فیلم گفته می شود که در زبان انگلیسی از واژه بیف (Beef) به جای گوشت گاو و از واژه لمب (Lamb) برای گوشت گوسفند استفاده می شود تا اندکی از عذاب وجدان مشتریان کاسته شود. همچنین اقدامات و جنبش های حمایت از حیوانات اغلب با عنوان تروریسم ساکت می شوند. در واقع تمام ادوات و ابزار به کار گرفته می شود، تا مصرف کنندگان نسبت به وظایف اخلاقی خود غافل شوند و سودجویان به کار خود ادامه دهند. پیشنهاد می کنم این فیلم را ببینید، نه چون می خواهم گیاه خوار شوید یا نسبت به سودجویان متنفر شوید، بلکه کمی به آنچه می خورید بیاندیشید.

دیالوگ های ماندگار

  • Charlie: Whenever you're afraid to talk to somebody, just remember, people want to be talked to. And that's good in advertising, that's good in business. That's everything.
  • Charlie: Okay. Bold Native's not a person. It's an idea. That animals are not property, they're not ours to use. They're an end unto themselves. Their freedom is beautiful, and their slavery is a horror.
  • Dad: I'm gonna quit this job, and if anybody asks I'll tell them exactly why. But that's all I can offer you. I can't change this company. This company would chew me up, just like those baby chicks.
  • Charlie: Beef not cow, pork not pig, get it? Poultry, not chicken. Your whole system is a lie, a disgusting, filthy lie.

جوایز

جوایزی برای این فیلم ثبت نشده است .

عنوان جایزه برنده کاندید

نظرات

پوستر فیلم «بچه جسور» Bold Native (2010) Classifilm.com قابلیت پخش عمومی : بله
مشاهده پرونده مربوطه